PARRÒQUIA SANT TOMÀS D’AQUINO​​

Historia de la parròquia de sant Tomàs d’Aquino, Barcelona

9 d’octubre 1945: L’Arquebisbe Modrego signa el decret d’erecció de la nova parròquia de Sant Tomàs d’Aquino.

1949: Mn. Esteve Miquela Gilirribó es fa càrrec de la parròquia com a rector.

27 de maig de 1949: es compra el terreny per a la construcció del Temple, la casa rectoral i els locals parroquials al carrer Roger de Flor, 245

1 de nombre de 1949: el Sr. Bisbe beneeix la capella provisional habilitada en el locals adquirits el mes de maig. Immediatament després comencen les obres per la construcció de la casa parroquial, sota la direcció de l’arquitecte Francesc Folguera.

2 de gener del 1950: comença la construcció del temple parroquial.

19 de novembre de 1950: en ocasió de l’Any Sant, es beneeixen les dues campanes que porten el nom d’Assumpta i Thomasa.

3 d’abril de 1951: mor el rector Mn. Esteve Miquela a l’edat de 42 anys. El seu germà Mn. Francesc de Paula Miquela Gilirribó el succeeix com a rector.

26 de novembre 1951: inauguració de casa rectoral

26 de decebre 1954: BENEDICCIÓ de nou temple parroquial

1972: hi ha una reestructuració dels límits de la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino i de les parròquies del voltant, degut a l’erecció de la nova parròquia del Cor de Maria.

1 de juliol 1979: es signa el conveni entre el Sr. Cardenal-Arquebisbe de Barcelona i el Superior provincial dels claretians, que estipula que els claretians encarregaran de la cura pastoral de la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino. Un mateix equip animarà les parròquies del Cor de Maria i Sant Tomàs i els seus membres residiran a la casa dels claretians.

23 juliol 1979: el sr. Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, Dr. Narcís Jubany, d’acord amb el superior provincial dels claretians, nomena el P. Antoni Costa Vall-llovera com a rector de la parròquia.

1982: es forma una comunitat claretiana al servei de la parròquia de Sant Tomàs, independent de la del Cor de Maria. S’instal·la a la casa rectoral de Sant Tomàs d’Aquino, passatge d’Alio, 8.

14 de juny 1990: el P. Salvador Sola i Bohigas reemplaça el P. Antoni Costa com a rector de la parròquia.

1993: els claretians refan els equips de treball, i d’acord amb el Bisbat de Barcelona i el Consell Pastoral de la parròquia, donada la manca de personal, des d’ara un mateix equip pastoral animarà les parròquies de Cor de Maria i Sant Tomàs d’Aquino. P. Josep Codina Farres es nomenat rector del nou equip.

Els rectors posteriors son: el P. Josep Sanz Vela (2004), el P. Ricard Costa-Jussa Bordes (2010), el P. Pere Codina Mas (2016) i el P. Shinto Thomas (2018).